Doi bulgari, arestați după ce polițiștii i-au prins furând date de pe carduri

Publicat: 26 06. 2019, 15:13

Polițiștii din Craiova au făcut un control după ce au obținut date potrivit cărora există o grupare infracțională, formată din cetățeni bulgari, care ar fi montat pe ATM-uri bancare, din zona Olteniei, dispozitive de copiere a datelor cardurilor bancare, activități cunoscute generic sub denumirea de „skimming”.

Astfel, polițiștii au surprins în flagrant delict doi cetățeni bulgari, de 35 și 47 de ani, în timp ce ar fi instalat dispozitive skimming, destinate copierii datelor cardurilor bancare și înregistrării codurilor PIN pe un ATM bancar din Drobeta Turnu Severin, județul Mehedinți.

De asemenea, polițiștii au ridicat dispozitivele de skimming, mai multe instrumente de plată electronică emise de instituții financiare din străinătate, sisteme informatice și medii de stocare a datelor informatice.

Cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, iar, ulterior, Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Cercetările continuă pentru acces ilegal la un sistem informatic, interceptare ilegală a unei transmisii de date informatice și operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

La activități au participat și polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți.