Doi bulgari au fost prinși la Giurgiu cu 9.900 de dolari falși

Publicat: 29 08. 2013, 17:20
Actualizat: 29 08. 2013, 22:52

Doi cetățeni bulgari au fost reținuți de procurorii DIICOT pentru falsificare de monede, după ce au fost prinși în municipiul Giurgiu când încercau să vândă 9.900 de dolari falși.

Cei doi cetățeni bulgari, în vârstă de 54 și respectiv 59 de ani, au fost prinși în flagrant miercuri, în municipiul Giurgiu, cu 99 de bancnote de 100 de dolari falsificate, pe care intenționau să le pună în circulație.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial București au dispus reținerea celor doi și au cerut instanței arestarea lor preventivă pentru constituire a unui grup infracțional organizat, falsificarea de monede sau de alte valori și falsificarea de valori străine.

În urma verificărilor anchetatorii au stabilit că suspecții fac parte dintr-o grupare infracțională organizată, specializată în producerea și plasarea de bancnote contrafăcute.

Cercetările în această cauză au fost făcute împreună cu ofițeri de poliție judiciară de la Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălare a Banilor, cu suportul informativ al Direcției de Informații și Protecție Internă.