Doi cetăţeni străini, prinși după ce au furat 19.000 de euro dintr-o maşină parcată

Publicat: 20 08. 2020, 21:24
Actualizat: 20 08. 2020, 21:25

Doi cetăţeni străini au furat, joi, aproximativ 19.000 de euro dintr-o maşină parcată în zona unui complex comercial din sectorul 2. La scurt timp, bărbații au fost prinși de către poliţiştii din Capitală.

Potrivit Poliţiei Capitalei, cei doi au fost prinşi imediat după ce au furat banii din maşină. Aceştia au forţat butucul portierei maşinii parcate în zona unui complex comercial din sectorul 2.

Cei doi bărbaţi, cetăţeni străini, au atras atenţia poliţiştilor prin comportamentul lor.

Cei aproximativ 19.000 de euro au fost recuperaţi.

Cercetările au fost preluate de Sectia 8 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Bărbat reţinut pentru că a furat şi apoi accesat o bază de clienţi pe care a vândut-o cu 30.000 de euro

Un bărbat a fost reţinut de DIICOT, sub acuzaţia că a furat şi apoi accesat o bază de clienţi pe care anterior o vânduse cu 30.000 euro. Patru percheziţii au avut loc în acest caz în judeţul Bistriţa-Năsăud, iar zece persoane au fost audiate.

Procurorii DIICOT au reţinut pentru de 24 de ore un inculpat bănuit de înşelăciune, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice şi perturbarea funcţionării sistemelor informatice.

În cauză s-a reţinut faptul că inculpatul a indus în eroare o societate comercială din domeniul asigurărilor, precum şi pe administratorul acesteia, cu ocazia înstrăinării, în cursul lunii octombrie 2019, a portofoliului de clienţi ai unei alte societăţi, a cesionării numerelor de telefon folosite de respectiva societate şi a închirierii spaţiului în care funcţiona societatea, inducând în eroare persoanele vătămate cu suma de 30.000 euro, după care a reluat relaţiile cu clientela înstrăinată în mod fraudulos”, arată DIICOT.