Doi copii de cinci și șapte ani au fost salvați dintr-un incendiu ce le-a cuprins gospodăria. Focul a fost produs de un gest neglijent

Publicat: 06 07. 2015, 15:25
Actualizat: 07 07. 2015, 11:58

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Suceava, Alin Găleată, gospodăria unei femei din satul Lipoveni, comuna Mitocu Dragomirnei, a luat foc, luni dimineața, iar inițial pompierii au fost informați că în interior s-ar afla trei copii.

„Din fericire, informația nu s-a concretizat, fiind vorba de doi minori, cu vârste de cinci, respectiv șapte ani, care au ieșit la timp din casă și se aflau într-o zonă în care erau în deplină siguranță”, a precizat Alin Găleată.

La sosirea pompierilor militari, incendiul cuprinsese o anexă și acoperișul bucătăriei de vară, existând pericolul de propagare la casa de locuit, iar focul a fost stins după aproximativ o oră, fiind salvată locuința.

Pe timpul intervenției, paramedicii SMURD au acordat îngrijiri medicale unei femei, în vârstă de 48 de ani, care a suferit un atac de panică, ea fiind proprietara gospodăriei învecinate și cea care s-a asigurat că cei doi copii au ieșit în siguranță din zona afectată de incendiu.

Din primele cercetări a reieșit că incendiul a izbucnit, cel mai probabil, de la un rest de țigară aruncat de o persoană neglijentă.