INCONȘTIENȚĂ. Doi copii din Teleorman au plecat de acasă cu mașina părinților! Poliția a deschis un dosar penal – Video

Publicat: 20 06. 2020, 12:01
Actualizat: 20 06. 2020, 12:32

This browser does not support the video element.

Polițiștii teleormăneni au declanșat o anchetă după ce, în spațiul public, a apărut o filmare cu un copil care conducea o mașină, pe drumurile publice, în timp ce, pe scaunul din dreapta, stătea un prieten de aproximativ aceeași vârstă cu el.

Potrivit polițiștilor este vorba despre un copil în vârstă de 10 ani, care a luat mașina părinților și a plecat la drum, alături de un amic de vârsta luni, ca și cum ar fi făcut ceva perfect normal. La un moment dat, un vecin, care s-a gândit să filmeze inedita situație cu telefonul mobil, i-a făcut semn șoferului să oprească.

Cel mic a frânat liniștit, ca un om mare, după care a schimbat câteva cuvinte cu cel care îl oprise. În timp ce filma, consăteanul l-a întrebat pe copil câți ani are, iar acesta, precaut, a răspuns că nu știe.

Atunci, bărbatul l-a întrebat pe copil dacă tatăl său știe unde este, iar băiețelul a răspuns afirmativ. În aceste condiții, consăteanul i-a transmis băiatului să-i transmită părintelui că vrea să stea de vorbă cu el.

Părinții riscă să ajungă la închisoare

După ce a răspuns că va transmite mesajul, copilul de la volan a accelerat mașina și și-a văzut, liniștit, de drumul său.

Recent, imaginile au apărut pe un site de socializare, iar polițiștii s-au autosesizat imediat și au demarat o anchetă. În acest context, au stabilit că filmul a fost realizat anul trecut, în localitatea Putineiu, județul Teleorman.

Ca urmare, poliștii teleormăneni au deschis un dosar penal care vizează comiterea  infracțiunilor de conducere a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere și încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, copilul aflat la volan avea, la momentul în care a fost filmat la volan, vârsta de 10 ani.