Doi dintre militarii români răniți în Afganistan, trimiși în Germania. Care este starea lor de sănătate

Publicat: 26 09. 2016, 15:08
Actualizat: 26 09. 2016, 19:35

Rănile suferite de cei patru militari români răniți duminică în Afganistan „nu le-au afectat organele vitale, fiind de așteptat ca starea lor de sănătate să evolueaze favorabil”, conform MApN.

Soldatul Costică-Victor Tarnovschi, 22 de ani, a suferit plăgi superficiale, fără a avea leziuni majore, și urmează să rămână la infirmeria Batalionului Protecția Forței „Rechinii Albi”, în atenția echipei medicale românești. El se află la prima misiune într-un teatru de operații, arată MApN.

Ceilalți trei militari răniți au fost trimiși luni dimineață la Baza Aeriană Bagram din Afganistan, fiind din nou evaluați de medici. Caporalul Marcel Neagu, 36 de ani, a rămas internat acolo pentru o evaluare completă și tratament de specialitate. Neagu a mai participat la două misiuni în teatrele de operații din Kosovo (2005) și Irak (2009), informează MApN.

Sublocotenentul Florin Oprea, 23 de ani, și plutonierul Eduard-Vlad Romilă, 37 de ani, au fost evacuați, cu o aeronavă militară, la Centrul medical regional american din Landstuhl, Germania, pentru investigații medicale complete și pentru îngrijiri de specialitate, conform MApN. Ofițerul se află la prima misiune într-un teatru de operații, iar subofițerul  la a treia misiune, după una în Irak (2008) și alta în Afganistan (2011).

Un medic al Forțelor Terestre Române se află la spitalul din Germania, pentru a oferi sprijin celor doi români și a asigura comunicarea cu familiile acestora.