Doi elevi de clasa a IV-a din Argeș au trimis un mail de pe calculatorul de la școală. Imediat, ofițerii DIICOT au intrat în acțiune. Ce s-a întâmplat

Publicat: 16 01. 2015, 10:56

Joi după-amiază, Brigada de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Pitești a fost sesizată de către conducerea Administrației Județene a Finanțelor Publice Argeș că pe adresa electronică a instituției a fost primită o amenințare cu bombă, cu scop revendicativ.

Potrivit BCCO Pitești, imediat s-a creat la nivelul Serviciului Teritorial Pitești al DIICOT o echipă operativă complexă, care a stabilit că e-mailul a fost trimis în glumă, de la Școala nr. 3 „Ion Pillat” din Pitești, de către doi elevi de clasa a IV-a, de pe un calculator din laboratorul de informatică al unității școlare.

Conform unor surse judiciare, cei care au trimis e-mailul cereau eliberarea din arest a primarului municipiului Pitești, Tudor Pendiuc, dar și a omului de afaceri Cornel Penescu, amenințând că în caz contrar vor detona o bombă la sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice Argeș, situată pe BD. Republicii, într-o zonă intens circulată din Pitești.

Cei doi copii care au trimis mesajul de amenințare nu vor putea fi sancționați penal sau contravențional pentru fapta lor.

Până la ora transmiterii acestei știri, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Argeș nu a formulat un punct de vedere referitor la acest incident.