Doi gălățeni reținuți pentru au pretins 400.000 lei pentru a interveni în eliberarea unui arestat

Publicat: 28 06. 2012, 13:09
Actualizat: 28 06. 2012, 13:39

Doi gălățeni au fost reținuți pentru că au pretins 400.000 de lei pentru a interveni pe âlngă un polițist, astfel încât să nu mai fie solicitată instanței prelungirea măsurii arestării pentru un inculpat, informează, joi, Direcția Națională Anticorupție.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Galați îi cercetează pe Daniel Troacă, pentru trafic de influență și pe Nicolae Marin, pentru complicitate la infracțiunea de trafic de influență.

Potrivit DNA, în cursul lunii aprilie 2012, inculpatul Troacă Daniel – subofițer în cadrul unei unități militare din Galați – a pretins de la o persoană aflată în stare de arest preventiv suma de 400.000 lei susținând că, în schimbul banilor, va interveni pe lângă reprezentanți ai autorităților judiciare (ofițer de poliție, procuror) pentru ca aceștia să nu mai solicitate instanței de judecată prelungirea măsurii arestării preventive pentru persoana în cauză. În demersul său, Troacă Daniel a beneficiat de ajutorul inculpatului Marin Nicolae care i-a intermediat o întâlnire cu ofițerul de poliție și care a acceptat să intermedieze și remiterea unei tranșe din banii pretinși către ofițerul de poliție și procuror.

Inculpaților li s-au adus la cunoștință acuzațiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. Miercuri, procurorii anticorupție au dispus reținerea acestora pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentați Tribunalului Galați cu propunere de arestare preventivă pe termen de 29 de zile.