Doi morți și patru marinari dispăruți, în urma unui naufragiu în largul coastelor Franței

Publicat: 15 02. 2012, 11:43
Actualizat: 15 02. 2012, 23:03
Doi marinari au murit și alți patru au fost dați dispăruți luni dimineață în largul coastelor vestice ale Franței, în urma naufragiului unei ambarcațiuni, au declarat surse din cadrul Prefecturii maritime a Oceanului Atlantic, relatează AFP.

Doi marinari au murit și alți patru au fost dați dispăruți luni dimineață în largul coastelor vestice ale Franței, în urma naufragiului unei ambarcațiuni, au declarat surse din cadrul Prefecturii maritime a Oceanului Atlantic, relatează AFP. Echipajul navei era format din patru marinari francezi și trei portughezi.

Echipele de salvare au desfășurat luni dimineață căutări intense în largul departamentului Finistere, în încercarea de a-i găsi pe marinarii dispăruți după naufragiul navei "P’tite Julie", un trauler de 24 de metri care s-a scufundat luni, la circa 50 de kilometri de coasta bretonă. La prânz, un marinar portughez a fost descoperit în viață, acesta fiind spitalizat la Brest.

Semnalul de urgență a navei a fost primit în jurul orei locale 05.00 (06.00 ora României) de Centrul operațional de salvare (CROSS) din Bretania. O navă a marinei naționale, trei elicoptere ale marinei, un elicopter al securității civile și un avion Falcon 50 al marinei participă la căutări. Un elicopter de salvare britanic Sea King s-a alăturat echipelor de salvare în cursul dimineții, care au descoperit două bărci de salvare goale. Circumstanțele producerii naufragiului nu au fost stabilite.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro