Doi morți și patru răniți în urma unui accident produs pe DN 56, în județul Dolj

Publicat: 28 06. 2022, 10:32
Actualizat: 28 06. 2022, 10:35

Un accident rutier grav, soldat cu doi morți și patru răniți, a avut loc în această dimineață pe DN 56, în județul Gorj. O autoutilitară în care se aflau șase persoane, toate de cetățenie bulgară, a intrat în coliziune cu un autocamion staționat în dreptul localității Basarabi.

În urma impactului două persoane aflate pe locurile din față au decedat, iar celelalte patru, printre care un minor de 4 ani, au fost transportate la spital, conștiente.

La fața locului acționează un echipaj de descarcerare, o ambulanță SMURD și două ambulanțe SAJ.

”În această dimineaţă s-a produs un accident rutier pe raza localităţii Basarabi DN 56, la faţa locului au fost mobilizate forţe şi mijloace din cadrul Detaşamentului de Pompieri Calafat, o autospecială de descarcerare, o ambulata SMURD şi trei echipaje SAJ. Ajunşi la locul intervenţiei pompierii au constatat că în accident erau implicate 6 persoane, dintre acestea două persoane nu mai prezentau semne vitale, iar celelalte 4 persoane erau conştiente şi cooperante fiind transportate la UPU Calafat”, transmite ISU Dolj.

A doua persoană decedată încă nu a putut fi identificată, mai informează reprezentanții ISU Dolj.

Circulația în zonă a fost reluată, toate cele sase persoane implicate in accident erau de cetățenie bulgară, informează Centrul Infotrafic.

„Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulația rutieră a fost reluată pe DN 56, în zona localității Basarabi, județul Dolj, unde conducătorul unei autoutilitare înmatriculate în Bulgaria, în care se aflau 6 persoane, toate de cetățenie bulgară, a pierdut controlul direcției de mers și a intrat în coliziune cu un autocamion staționat. Valorile de trafic au crescut în urma evenimentului rutier, în prezent menținându-se ridicate pe ambele sensuri de mers“.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs accidentul.