Doi presupuși membri ETA, arestați în Franța pentru implicare în atentatul din Madrid, din 2006

Publicat: 15 02. 2012, 11:57
Actualizat: 04 06. 2012, 23:52
Doi presupuși membri ai organizației separatiste ETA, bănuiți că au participat la un atentat soldat cu doi morți pe aeroportul din Madrid, în decembrie 2006, au fost arestați vineri de poliția franceză într-o regiune bască din Franța.

Doi presupuși membri ai organizației separatiste ETA, bănuiți că au participat la un atentat soldat cu doi morți pe aeroportul din Madrid, în decembrie 2006, au fost arestați vineri de poliția franceză într-o regiune bască din Franța, a confirmat o sursă din apropierea dosarului, citată de AFP.

Sursa nu a putut preciza identitatea celor două persoane arestate în cadrul unei operațiuni conduse de poliția judiciară, asistată de Raid, unitatea de elită a poliției franceze. Poliția a arestat și cuplul care i-a găzduit pe cei doi bărbați, a precizat o altă sursă din cadrul forțelor de ordine.

Mai multe percheziții vor fi efectuate sâmbătă, a adăugat sursa, precizând că unul dintre bărbați este "bănuit că a participat mai direct decât celălalt la atentatul" de pe aeroportul din Madrid. Autoritățile judiciare spaniole au lansat, după comiterea atentatului, un mandat de arestare european pe numele celor doi, potrivit aceleiași surse. Ei au fost localizați de serviciile direcției centrale de informații generale.