Doi români stabiliți în Marea Britanie, acuzați că și-au omorât copilul. Robert avea doar șase luni

Publicat: 19 10. 2021, 17:24
Foto: Liverpool Echo

Mihai-Cătălin Gulie şi Gabriela Ion, doi români stabiliţi în Marea Britanie, sunt acuzați că și-au ucis propriul bebeluș.

Cuplul este judecat la Liverpool Crown Court.

Românii sunt acuzați că și-au ucis copilul de doar șase lui. Robert s-a stins din viață la data de 21 februarie 2021, scrie Liverpool Echo.

Mama copilul neagă acuzațiile și se apără spunând că nu era acasă când a avut loc tragedia. De asemenea, tatăl a negat acuzațiile. Pe de altă parte, avocatul spune că bărbatul ar fi vinovat pentru rănile care i-au adus moartea copilul.

„L-a omorât cât eram la cumpărături“, a declarat Gabriela, mama copilul.

Avocatul i-a recomandat bărbatului să spună adevărul

„Nu voi sugera că l-ați ucis pe băiețelul dumneavoastră. Realitatea tristă este că, în dimineața zilei de 18 februarie, v-ați pierdut cumpătul și l-ați scuturat pe micul Robert și probabil l-ați aruncat pe canapea”, i-a spus John Benson QC, cel care o reprezintă pe tânără.

„Sunteți responsabil pentru rănile care mai târziu i-au curmat viața. Fără îndoială că regretați amarnic acest lucru și vă doriți să puteți da timpul înapoi”, a adăugat acesta.

Copilul suferea de sindromul Down, dar şi de alte complicaţii medicale.

Bărbatul și-ar fi scuturat fiul atât de violent, când era singur cu el în casă, încât micuţul a suferit răni grave, care ulterior i-au fost fatale, spun procurorii.

Tatăl copilul a declarat: „Cum să admit ceva ce nu am făcut?” Mihai-Cătălin a mai spus că singura dată când a folosit violenţa fizică împotriva lui Robert a fost ca să „îi dea o palmă uşoară la fund” şi să îl lase să cadă pe nişte perne. Ulterior, bărbatul a recunoscut că era obosit de la muncă şi copilul plângea non-stop, iar acest lucru l-a făcut să îşi piardă cumpătul.

„S-a întâmplat doar o dată ca diavolul să intre în mine”, a mai spus el.