Doi șoferi au fost prinși pe autostrada A3 circulând cu mult peste limita legală de viteză. Ce sancțiuni au aplicat polițiștii

Publicat: 31 05. 2015, 18:14

Unul dintre șoferi, un bărbat de 47 de ani, din București, a fost înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 239 de km/h, în zona kilometrului 21 al autostrăzii A3, segmentul București – Brașov.

Polițiștii rutieri de la Biroul de Poliție Autostrada A3 i-au dat bărbatului o amendă în valoare de 877,5 lei și i-au reținut permisul în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Tot pe autostrada A3, dar pe segmentul Turda – Borș, a fost prins un alt șofer, un bărbat în vârstă 30 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea cu 205 km/h.

Mașina a fost înregistrată de aparatul radar în jurul orei 14.30, la kilometrul 15 al autostrăzii A3 Turda-Borș.

Șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 877,5 lei, iar polițiștii i-au reținut și permisul de conducere.

Poliția Română atenționează că depășirea limitelor legale de viteză și viteza neadaptată la condițiile de trafic reprezintă unele dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice.