Doi șoferi de tir din Rusia și Belarus, prinși la volan aproape în comă alcoolică, la Brașov

Publicat: 18 06. 2013, 16:53
Actualizat: 30 09. 2018, 21:23

Doi șoferi de tir din Rusia și Belarus care transportau piese auto au fost opriți în trafic de polițiști la Râșnov, iar în urma analizelor s-a stabilit că aveau alcoolemii aproape de comă alcoolică, de 2,6, respectiv 2,1 la mie alcool pur în aerul expirat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Brașov, comisar-șef Liviu Naghi, a anunțat, marți, că o patrulă a Poliției Râșnov a oprit în trafic pe DN73, la kilometrul 121, două autotrenuri înmatriculate în Rusia.

Polițiștii au constatat că șoferii, un cetățean de 41 de ani din Rusia și unul de 34 de ani din Belarus, erau beți.

„Cei doi au refuzat să fie testați cu aparatul etilotest, deși se aflau în stare vădită de ebrietate. Polițiștii i-au dus pe cei doi șoferi la Spitalul Zărnești, unde li s-au recoltat probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, iar apoi au fost audiați la sediul Poliției Râșnov, în prezența unui apărător din oficiu și a unui traducător autorizat”, a spus Naghi.

Probele de sânge au fost prezentate Serviciului de Medicină Legală Brașov, iar rezultatele au arătat că șoferii erau aproape de comă alcoolică. Pentru cetățeanul rus s-a stabilit o alcoolemie de 2,6 la mie alcool pur în aerul expirat, iar pentru cel din Belarus de 2,1 la mie alcool pur în aerul expirat.

Ambii șoferi sunt cercetați pentru infracțiuni la Legea circulației.

Conform sursei citate, cei doi șoferi încărcaseră piese auto din județul Argeș, iar la Bran au oprit la un popas unde au băut, apoi au urcat la volan și și-au continuat călătoria.