Doi tineri din Bridgend s-au sinucis, bilanțul cazurilor din „orașul sinuciderilor” ajungând la 16 – VIDEO

Publicat: 15 02. 2012, 11:57
Actualizat: 20 07. 2012, 08:56
Lanțul sinuciderilor din Bridgend - Țara Galilor a ajuns la 16 morți, alți doi tineri fiind găsiți spânzurați, poliția, organizațiile de sănătate și părinții punând incidentele pe seama unor rețele sociale on-line, relatează The Daily Mail.

Lanțul sinuciderilor din Bridgend – Țara Galilor a ajuns la 16 morți, alți doi tineri fiind găsiți spânzurați, poliția, organizațiile de sănătate și părinții punând incidentele pe seama unor rețele sociale on-line, relatează The Daily Mail.

Nathaniel Pritchard, în vârstă de 15 ani, era încă în viață când a fost descoperit, miercuri, de familia sa într-o cameră de la mansarda casei în care locuia, acesta murind două zile mai târziu la spital. Verișoara sa, Kelly Stephenson, de 20 de ani, a aflat de sinuciderea lui Nathaniel în timp ce se afla în vacanță în Kent. Kelly, care îi cunoștea pe doi dintre tinerii care s-au sinucis anul trecut în Bridgend, a fost găsită moartă de către o rudă, vineri noaptea, după miezul nopții. În total, din luna ianuarie 2007 s-au înregistrat 16 sinucideri în Bridgend, toate în rândul tinerilor.

Poliția, organizațiile de sănătate și părinții au pus sinuciderile pe seama unor rețele sociale on-line. Tinerii, dintre care majoritatea se cunoșteau, au folosit metode asemănătoare pentru a-și lua viața: spânzurarea sau tăierea venelor. Poliția a legat faptele adolescenților de înscrierea lor pe anumite site-uri de socializare pe internet, precum Bebo. Tinerii și-au creat website-uri funerare unde prietenii le puteau lăsa mesaje de rămas-bun. După sinuciderile verilor, poliția a declarat că faptele acestora nu ar fi legate de asemenea site-uri. Autoritățile vor investiga seria de tragedii, în timp ce la nivel guvernamental au avut loc, deja, discuții despre cazul Bridgend.