Doi traficanți de cocaină care aprovizionau cu droguri mai mulți interpreți de manele, reținuți de procurorii DIICOT

Publicat: 26 10. 2020, 14:04

This browser does not support the video element.

Doi bărbați care se ocupau cu traficul de cocaină și care ar fi vândut stupefiante inclusiv mai multor cântăreți de manele au fost prinși, duminică, de polițiștii BCCO București și procurorii DIICOT. Cei doi dealeri se aprovizinau cu marfă de la o grupare de cărăuși care aduceau stupefiantele în stomac. 

Conform anchetatorilor, cei doi traficanți, care sunt originari din Bacău, obișnuiau să vândă cocaină în orașul natal, însă ar fi avut și clienți din Capitală. Printre aceștia, spun surse apropiate anchetei, s-ar fi numărat și mai mulți interpreți de muzică lăutărească.

Așa ar fi atras atenția polițiștilor antidrog din București, care, împreună cu procurorii DIICOT – Structura centrală, au pus la punct un plan pentru prinderea în flagrant a celor doi suspecți.

Prinși după ce au vândut 100 de grame de cocaină

Ca urmare, în cursul zilei de sâmbătă, după ce i-au filat pas cu pas, ofițerii antifrog i-au prins pe cei doi la foarte scurt timp după ce au vândut aproximativ 100 de grame de cocaină, pentru care încasaseră 5.000 de euro.

În plus, au mai fost ridicate aproximativ 17 grame de cocaină, două telefoane mobile, doua cartele SIM și mașina folosită de traficanții de stupefiante.

Anchetatorii presupun că traficanții se aprovizionau cu marfă de la o grupare de cărăuși. Polițiștii antidrog au ajuns la această concluzie după ce au constatat că drogurlie pe care le vindeau cei doi erau ambalate în capsule speciale, pentru a putea fi înghiție de cărăuși și eliminate apoi din organism pe teritoriul României.