Doi vasluieni acuzați că au călcat intenționat cu mașina un cioban, cercetați în libertate pentru omor

Publicat: 31 05. 2014, 08:13
Actualizat: 17 02. 2016, 11:46

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, ciobanul în vârstă de 42 de ani se întorcea cu un alt oier cu animalele de la păscut, de pe un câmp din comuna vasluiană Blăgești, când în întâmpinarea lor au apărut cei doi bărbați, cu o mașină de teren, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Atât șoferul autoturismului, cât și pasagerul din dreapta au coborât din mașină și, potrivit anchetatorilor, l-ar fi lovit cu bâtele pe unul dintre ciobani, pe motiv că ar fi intrat cu oile într-un lan de grâu ce le aparținea. Ciobanul agresat a fugit și s-a ascuns în podul stânei, în timp ce presupușii agresori ar fi plecat cu mașina în căutarea celui de-al doilea oier. La un moment dat, cei doi bărbați l-au călcat cu autoturismul pe ciobanul de 42 de ani, pe care apoi l-au urcat în mașină pentru a-l duce la spital. Pe drum, bărbatul a murit însă din cauza leziunilor suferite în urma accidentului.

„Cercetările în aceste caz se desfășoară sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor. Deocamdată, nu pot fi oferite mai multe date din dosar, urmând ca pe parcursul derulării cercetărilor să stabilim în ce împrejurări a avut loc incidentul”, a declarat, vineri,procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, Alice Ruja.

Cei doi vasluieni aflați în mașina care l-a călcat pe cioban vor fi cercetați în stare de libertate.