Doi veri români, spaima bețivilor din Marea Britanie, condamnați la închisoare. Tinerii se dădeau drept șoferi de taxi și își alegeau victimele în funcție de gradul de ebrietate

Publicat: 11 06. 2019, 14:38

Vasile Stoian, de 20 de ani și Englezu Tănase, de 19 ani, conduceau seara pe străzile din Midlands și le promiteau persoanelor intoxicate o cursă ieftină până acasă, scrie Daily Mail.

Ulterior, cei doi români își amenințau victimele și le sustrăgeau cardurile bancare, cerându-le codurile PIN.

Cei doi indivizi au recunoscut că au comis această infracțiune de trei ori într-o singură săptămână, în noiembrie 2017, în Birmingham și Coventry.

Într-unul din cazuri, aceștia au luat un bărbat dintr-un bar, au retras 300 de lire sterline de pe cardurile lui și apoi au făcut plăți fără PIN la un mini market cu specific est-european.

Un alt bărbat, care a băut într-un local din Birmingham, s-a trezit pe bancheta mașinii lor, în Coventry și a descoperit că i-au dispărut 250 lire sterline din cont.

Poliția din West Midlands a identificat mașina Mercedes folosită pentru comiterea infracțiunilor și ponturile au dus la adresa lui Stoian din Stoke, unde bărbatul a fost arestat.

În aceeași zi a fost prins și Tănase, la adresa sa din Coventry. Ambii români au dat vina unul pe celălalt și pe alți complici, insistând că au fost niște simpli pasageri și nu s-au implcat în tâlhării.

Totuși, camerele de supraveghere au demonstrat că românii foloseau carduri furate pentru a-și alimenta mașina la pompă, dar și în magazine și cash point-uri.

Aceștia au negat cele trei capete de acuzare pentru răpire și alte trei pentru tâlhărie, până în prima zi a procesului, când și-au recunoscut vina și au primit o sentință de șapte ani.

foto: captură youtube.com