Donald Trump Jr şi Ivanka Trump, citaţi într-un proces din New York privind afacerile lui Donald Trump

Publicat: 04 01. 2022, 08:56

Procurorul general al New York-ului, Letitia James, i-a citat pe Donald Trump Junior și pe Ivanka Trump, doi dintre copiii lui Donald Trump, ca parte a unei anchetei civile privind practicile de afaceri ale fostului preşedinte american, transmite Reuters.

Avocaţii familiei Trump încearcă să o împiedice pe Letitia James să-l interogheze pe fostul preşedinte republican şi pe copiii săi, mai notează Reuters.

Informaţia despre citaţii a fost publicată prima dată de New York Times, care a citat o persoană familiarizată cu problema.

Procuroarea investighează de trei ani dacă Trump Organization a umflat în mod fraudulos valorile proprietăţilor imobiliare pentru a obţine împrumuturi bancare şi a redus valorile pentru a economisi taxe.

Ancheta acesteia este legată, dar separată de o anchetă penală a procurorului districtual din Manhattan privind practicile de afaceri ale Trump Organization. James s-a alăturat acestei anchete în mai anul trecut.

Eric Trump, un alt copil adult al lui Trump, a fost interogat de biroul lui James în octombrie 2020.

Pe 7 decembrie, Washington Post a dezvăluit că procuroarea James i-a cerut lui Donald Trump să depună mărturie personal în biroul ei pe 7 ianuarie.

Pe 20 decembrie, fostul preşedinte republican a depus o plângere împotriva procuroarei din New York, membru ales al Partidului Democrat, acuzând-o de motivaţii politice în demersurile sale.