Donald Trump, prima conferință de presă după pierderea alegerilor: ”Cine poate să ştie ce administraţie va fi, bănuiesc că timpul va lămuri asta”

Publicat: 14 11. 2020, 11:12
Actualizat: 14 11. 2020, 11:13
Dorința lui Donald Trump: Să plece din Washington ca președinte cu aeronava prezidențială Sursă foto: Shuttertock

Donald Trump nu acceptă, încă, înfrângerea în fața lui Joe Biden, transmițând – în prima conferință de presă de după alegeri – că doar timpul va decide ce administrație se va afla la Casa Albă.

Tensiunea se menține la cote înalte în SUA, Joe Biden câștigând în Georgie – având un avans electoral de 306 voturi -, numai că Donald Trump se menține pe poziții și declarând că încă nu se știe nimic concret în ceea ce privește noua conducere a țării.

“În mod ideal nu vom intra în carantină totală. (…) Eu nu vreau – această administraţie nu va impune o nouă carantină totală. Putem spera că… orice s-ar întâmpla în viitor, cine poate să ştie ce administraţie va fi, bănuiesc că timpul va lămuri asta”, a declarat, ieri, Donald Trump, într-o conferință de presă privind stadiul vaccinului anti-COVID-19, potrivit CNN.

”Ce pot spune e că administraţia aceasta nu va adopta o carantină totală”

Donald Trump

Donald Trump: ”Ce am făcut noi ar fi durat, în opinia mea, trei, patru sau cinci ani”

După o săptămână în care și-a făcut simțită prezența doar în mediul online, Donald Trump a participat, vineri, la o conferinţă de presă privind stadiul vaccinului anti COVID-19.

Referindu-se la acest subiect care ține capul de afiș la nivelul întregii planete, Donald Trump a declarat că, dacă sunt incluse și testele clinice (plus producția), atunci totul poate dura chiar și 12 ani.

”Timpul mediu de creare a vaccinului, incluzând testele clinice şi producţia, poate dura până la 12 ani. Cu ajutorul Operaţiunii Warp Speed, îl facem în mai puţin de un an. Dacă aveaţi o administraţie alcătuită din alte persoane, ce am făcut noi ar fi durat, în opinia mea, trei, patru sau cinci ani şi ar fi rămas la FDA pentru totdeauna”, a spus Trump.

Consilierul economic de la Casa Albă, Peter Navarro, a declarat – tot ieri – că presupune că va exista un „al doilea mandat al lui Trump”.

Comentariul a fost făcut în faţa jurnaliştilor acreditați la Casa Albă, chiar înainte de apariţia publică a preşedintelui Trump care nu vorbise în public de câteva zile, scriind în schimb mesaje pe Twitter și acuzând ”fraude electorale”.