„Dorel” de Cluj: cum era un muncitor să provoace un dezastru

Publicat: 30 04. 2016, 08:29
Actualizat: 30 04. 2016, 08:53

Lucrările de modernizare pe strada Făget din Cluj-Napoca au început în toamna anului trecut. Acestea presupun inclusiv amenajarea unei piste pentru bicicliști, iar odată ce s-au pus pe treabă, muncitorii nu s-au mai uitat înapoi. Așa au început să excaveze și pământul de lângă o pensiune prin fața căreia ar trebui să treacă pista, fără să țină cont că terenul ar putea oricând să se surpe din cauza lucrărilor.

„Aici era un mal destul de abrupt. Au tăiat în el, fără să se gândească la un zid de sprijin, ceea ce pune în pericol atât terenul, cât și pe cei care urmau să folosească această zonă ca și trotuar sau ca și pistă de biciclete. Singurul care ținea acest teren compat era un arbore. Au tăiat rădăcinile acestuia și urmau să continue până în partea de jos. Tot terenul ăsta urma să se prăbușească”, spune Ionel Ianosi, proprietarul pensiunii, citat de citynews.

Bărbatul a sesizat imediat autoritățile locale, care au oprit lucrările. Dar întrebați cum s-a ajuns aici și de ce proiectantul nu s-a gândit că terenul nu permite excavarea în acea zonă, reprezentanții Primăriei ridică din umeri.

„Deocamdată lucrările acolo s-au oprit, urmând să fie reluate săptămâna viitoare. Proiectantul, în funcție de soluția găsită, va comunica executantului lucrării cum se vor desfășura acestea în continuare”, a declarat Iulia Perșa, purtăror de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.

Iar aceasta nu este singura anomalie din zonă. O parte a proiectului prevede și amenajarea unor totuare, doar că nici acestea nu sunt tocmai conforme. Un sfert din suprafața lor este blocată de stâlpii de iluminat.

Valorea investiției pe strada Făget se ridică la peste 20 de milioane de lei, iar lucrările includ modernizarea străzii, introducerea rețelei de apă și canal, amenajarea unor spații verzi, dar și a pistelor pentru bicicliști.