Dosar penal, deschis după ce o secție din Reșița a anunțat lipsa a 400 de buletine de vot

Publicat: 02 11. 2014, 15:17
Actualizat: 02 11. 2014, 18:35

„Referitor la situația de la o secție de votare din Caraș-Severin, unde președintele secției a sesizat lipsa a 400 de buletine de vot, se fac verificări și a fost întocmit un dosar penal pentru neglijență în serviciu. Sesizarea a fost făcută și la Poliție și la Biroul Electoral Județean. S-au cerut clarificări de la președintele biroului electoral al secției de votare și de la locțiitorul acestuia”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog.

Tot referitor la acest caz, oficialul MAI a precizat că nu a fost necesară aducerea lor la Poliție a celor doi membri ai secției de votare.

„Având în vedere că la fiecare secție de votare s-au alocat, conform legii, un număr de buletine de vot cu 10% mai mare decât numărul alegătorilor, lista celor 400 de buletine de vot nu împiedică desfășurarea procesului electoral. De altfel, secția de vot nu a fost închisă, iar procesul de votare se desfășoară, în continuare, fără probleme”, a mai spus oficialul MAI.

Pe timpul nopții, a subliniat Dajbog, paza secției de votare a fost asigurată de jandarmi, iar duminică dimineața secția de votare a fost predată, în baza unui proces verbal, președintelui secției de votare, „cu sigiliile intacte și fără a fi constatate urme de efracție”.

Duminică dimineață, președintele unei secții de votare a anunțat că ar lipsi 400 de buletine de vot, incidentul reclamat fiind imediat verificat de angajați ai MAI.

Surse din Poliție au precizat, pentru MEDIAFAX, că secția de votare respectivă este din Reșița.