Dosar penal pentru o învățătoare care a bătut un elev, pentru că „făcea pe șmecherul”

Publicat: 28 11. 2014, 21:15

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală și fac verificări într-un presupus caz de violență în școală, după ce au fost sesizați de către reprezentanții Spitalului de Pediatrie Pitești că în această unitate sanitară a fost adus de către părinți un copil care are semne de violență și care susține că a fost bătut de către învățătoare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform sursei citate, băiatul este elev la școala din comuna Călinești, iar părinții acestuia spun că vânătăile de pe corpul copilului au fost făcute de către învățătoare.

Poliția face verificări pentru a stabili situația de fapt în acest caz.

Învățătoarea acuzată de violență, Ana Ionescu, lucrează în sistem de mulți ani și recunoaște că l-a lovit pe copil. Ea le-a declarat jurnaliștilor că l-a lovit pe copil „cu o nuielușă ca un creion, ușor mai groasă decât un creion”, pentru că acesta refuza să învețe. Cadrul didactic a spus că, în momentul în care l-a scos la tablă pe elev, acesta „făcea pe șmecherul”.

Acesta este al doilea dosar de cercetare penală deschis de către polițiștii argeșeni săptămâna aceasta și care are ca obiect acte de violență produse în școală.

Săptămâna aceasta, Poliția din localitatea Costești, județul Argeș, a deschis un dosar de cercetare penală după ce părinții unui elev de clasa a opta au depus reclamație pe motiv că fiul lor a fost bătut de profesorul de sport al școlii.