Dosare penale după un control la un club din Capitală

Publicat: 17 03. 2014, 13:38
Actualizat: 03 02. 2019, 08:33

„În noaptea de 15/16 martie a.c., polițiștii Capitalei, împreună cu inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă București, au controlat o societate comercială din sectorul 1 al Capitalei, pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale și a muncii la negru”, arată luni Poliția Capitalei, într-un comunicat de presă.

Potrivit unor surse din Poliție, control a fost făcut la clubul „Boa”, din Sectorul 1, iar anchetatorii Serviciului de Investigarea Fraudelor au constatat că localul nu avea autorizație de funcționare și casa de marcat nu funcționa, astfel că banii erau încasați fără eliberare de bon fiscal. Totodată, s-a constatat că a fost încălcată legea care reglementează drepturile de autor și că mai mulți angajați lucrau la negru.

Polițiștii au întocmit dosare penale pentru evaziune fiscală, încălcarea drepturilor de autor și muncă la negru. În plus, au fost date șapte amenzi și au fost confiscați 16.000 de lei, bani care nu au putut fi justificați.

În paralel, polițiștii au verificat, în zona clubului, mai mulți șoferi, iar 12 dintre aceștia au primit în total amenzi de peste 26.000 de lei.