Dosarul Băsescu-Firea s-ar putea închide

Publicat: 13 11. 2015, 10:40
Actualizat: 06 07. 2016, 10:34

Traian Băsescu și Gabriela Fire au semnat un acord la mediator, astfel că dosarul deschis în numele fostului președinte în care este acuzat de șantaj s-ar putea închide, transmit televiziunile de știri.

Cei doi politicieni și-au asumat în scris că vor merge la un mediator pentru a găsi o soluție amiabilă. Parchetul General va suspenda acest dosar, pe perioada medierii, iar dacă cei doi se vor împăca, dosarul lui Băsescu va fi clasat.

Inițierea medierii îi aparține lui Băsescu, după ce Gabi Firea a declarat că fostul președinte „nici nu i-a cerut scuze pentru declarațiile făcute”.

Incidentul a degenerat după o declarație făcută de Traian Băsescu la Realitatea Tv, unde a spus că Gabriela Firea ar putea să nu-și mai vadă soțul acasă. „Mai auzeam o prostie, tot de la doamna cunoscătoare. Ar fi mai bine să se uite la moșia soțului ei, că înțeleg că ar fi destule probleme pe moșia lui acolo. Să fie atentă acolo, că s-ar putea să nu-l mai găsească într-o zi acasă”, a declarat Traian Băsescu, referindu-se la soțul Gabrielei Firea, edilul din Voluntari, Florin Pandele.