Dosarul Hexi Pharma, aproape de finalizare. Anunțul Procurorului general

Publicat: 15 12. 2016, 09:37

„Acest dosar este în faza de finalizare și vom avea o soluție probabil până la sfârșitul anului sau în primele zile ale anului următor”, a declarat procurorul general al României, Augustin Lazăr

Întrebat despre dosarul Mineriadei, procurorul general al României a precizat: „Este un dosar ceva mai complex însă este spre stadiul de finalizare și acest dosar”.

Surse judiciare au declarat pentru agenția de presă MEDIAFAX că rezultatele Hexi Pharma venite din Cehia arată că dezinfectanții sunt ineficienți.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, declara, la începutul lunii septembrie, că în aproximativ o lună de zile se va putea crea o imagine de ansamblu asupra rezultatelor tuturor testelor în cazul Hexi Pharma, atât cele analizate în țară, cât și în străinătate.

În cauză au fost efectuate deja o serie de acte procedurale precum audieri de persoane, ridicări de acte și probe, efectuarea unor constatări asupra produselor Hexi Pharma, respectiv a unor teste atât asupra concentrației substanțelor active, cât și teste privind eficacitatea microbiologică, a anunțat, la finalul lunii august, Parchetul General.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, declara atunci că s-au primit la parchet rezultatele testelor de eficiență pe unul dintre loturile Hexi Pharma, rezultatele fiind „și pozitive și negative”.