Două vagoane au luat foc în Gara Bacău

Publicat: 04 11. 2014, 19:10

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Bacău, cele două vagoane de călători care ard fac parte dintr-o garnitură de tren dezafectată, garată pe o linie de protecție din Stația CFR Bacău, la intrarea dinspre sudul gării, motiv pentru care traficul feroviar nu este afectat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La ora transmiterii acestei știri, mai multe echipaje de pompieri intervin cu două autospeciale cu apă și spumă pentru lichidarea incendiului, care a fost izolat înainte ca acesta să se extindă și la celelalte vagoane.

„Intervenția este una foarte dificilă, având în vedere vântul puternic, care punea în pericol extinderea și la celelalte trei vagoane ale garniturii de tren dezafectată. Până acum, nu avem informații că ar exista victime. Abia după lichidarea incendiului se va putea merge în vagoanele arse pentru a se face verificări”, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

Pompierii băcăuani nu au reușit să stabilească o cauză a declanșării incendiului, în acest sens urmând ca după stingerea incendiului să fie declanșată o anchetă.