Dovada incompetenței în cazul uciderii ursului din Sibiu. Godină povestește momentul incredibil: „Pare un film cu proști. Film nu e. Cu proști da”

Publicat: 14 10. 2016, 17:48

Polițistul afirmă că îi este milă, în primul rând pentru că ursul a fost ucis de prostia speciei umane. „Un urs a ajuns din greșeală prin Sibiu, astfel că pe străzile orașului se auzeau răcnete, dar nu ale ursului”, spune Godină. 

Acesta relatează discuțiile purtate de polițiști în timpul operațiunii de salvare. „Ursuuu, băăă, ursuuuuu, fugiți!!! Așa răcnea un participant la acțiunea de capturare a ursului”, susține acesta. 

„Ursul umbla dezorientat pe străzi cu gloata de oameni pe urmele lui. Gloată care făcea gălăgie și atenționa pe toată lumea că e pe urmele unui urs, făcându-i pe unii trecători să creadă că în Sibiu a pătruns Godzila. La un moment dat, unul mai deștept răcnea cât îl țineau plămânii: Linișteeeeee!!! Nu-și dădea seama că tocmai el făcea gălăgie”, continuă acesta. 

O mașină de poliție a fost tot timpul pe urmele ursului, iar polițiștii din acea mașină primeau, după cum susține Godină, ordin prin stație să dea peste animal, „să intre cu mașina în el”. 

„Noroc că au fost mai deștepți decât șeful lor și nu au făcut asta”, completează acesta. 

În momentul în care usrul a intrat într-o curte care avea poarta deschisă, unul dintre polițiștii din mașina care-l urmărea a avut ideea să blocheze poata cu autoturismul, astfel că animalul nu mai avea pe unde să evadeze. 

„Trebuia doar să vină un nene cu arma aia cu tranchilizant și să-l nimerească. Și a venit. A pus arma la ochi și a tras. Ursul a căzut imediat și polițiștii de acolo s-au bucurat, având un sentiment de bucurie că totul s-a încheiat cu bine”, susține Godină.

După lovitura reușită, unul dintre oamenii legii a întrebat dacă este normal să curgă atât de mult sânge. Răspunsul l-a uimit. 

„-E normal să îi curgă așa mult sânge?
-Da, normal.
-Păi și în cât timp își revine?
Omul s-a uitat mirat la polițist.
-Cum adică să-și revină? Păi eu nu-s cu tranchilzantul, io am tras cu glonț. Nu-și mai revine.
Știu, pare un film cu proști. Film nu e. Cu proști da”, relatează Godină, încheind rezumatul operațiunii de capturare.

Polițistul se arată revoltat de faptul că în acest caz nu a existat nici măcar o încercare de a tranchiliza ursul, comparând declarațiile privitoare la încercările nereușite de tranchilizare cu dorința de a câștiga la LOTO fără a pune nici măcar un bilet. 

„Pentru că în România avem o poliție modernă și bine dotată, toate convorbirile de pe stațiile radio rămân înregistrate, inclusiv aia cu șeful inundat de adrenalină care striga ca ursul sa fie lovit cu mașina”, încheie Marian Godină mesajul său.