Dragnea, despre interceptarea magistraților: Este clar că aceste lucruri s-au făcut pentru șantaj

Publicat: 20 04. 2019, 18:38

„Nu am citit raportul. M-am uitat doar la câteva informații. Este foarte grav și, din păcate, confirmă ceea ce noi și o mare parte din presă spune de mult timp despre aceste abuzuri cacre ajunseseră regulă în România din parteas DNA și a SRI. Faptul că mii de judecători au fost ascultați, unii chiar ilegal, arată faptul că implicarea în Justiție, în instanțe, atât a DNA, cât și a SRI a fost foarte mare și atunci nu putem să nu ne gândim decât că o mare parte din procese au fost viciate în urma acestor presiuni. Este clar că aceste lucruri s-au făcut pentru șantaj

El a mai spus că raportul trebuie să fie transmis și la Comisia European și la Parlamentul European pentru ca și responsabilii europeni să vadă „încă o bucată de adevăr din ceea ce s-a întâmplat în România în ultimii ani”.

Șeful Inspecției Judiciare, Lucian Netejoru, a declarat, vineri seară, că instituția pe care o conduce a finalizat controlul la DNA referitor la cauzele penale care îi vizau pe magistrați și că peste 2.000 de judecători și procurori erau vizați în aceste cauze, inclusiv judecători CCR sau membri CSM.