Dragnea: La evaluarea pagubelor inundațiilor să nu fie funcționari care nu își murdăresc pantofii

Publicat: 22 04. 2014, 13:57
Actualizat: 03 02. 2019, 09:35

„Nu vreau să fie o acțiune în care ajung acolo tot felul de funcționari care nici nu vor să intre în curte, ca să nu își murdărească pantofii de noroi, sau oameni care nu au răbdare să discute cu oamenii, să facă o evaluare serioasă”, a spus Dragnea, într-o ședință organizată la prefectura Teleorman.

El a arătat că Guvernul va acorda materiale de construcție pentru refacerea caselor inundate, iar necesarul exact de materiale trebuie prezentat Guvernului săptămâna viitoare.

Premierul Ponta și vicepremierul Dragnea au ajuns marți dimineața în satul Beiu (județul Teleorman) și s-au urcat într-o barcă pneumatică pentru a vizita mai multe zone inundate.

Ei au anunțat că Guvernul va aloca 15 milioane lei pentru construirea unui dig și alte lucrări hidrotehnice de sistematizare a râurilor Vedea și Teleormanul, proiectul urmând să fie finalizat până la sfârșitul lunii august.

Șeful Guvernului a asigurat că vor fi alocate și materiale de construcție pentru repararea caselor inundate.

Un număr de 65 de persoane din Teleorman sunt încă evacuate din locuințe, iar 14 localități din județ sunt afectate de inundații marți, viiturile afectând zeci de kilometri de drum, poduri și podețe, dar și sedii ale unor agenți economici, respectiv o moară, un magazin și un bar.

Potrivit informațiilor oferite, marți, de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Teleorman, 14 localități sunt afectate, marți dimineață, de inundații.

Cel mai nou bilanț dat publicității de ISU Teleorman arată că, marți, sunt inundate 168 de case, 360 de curți, 679 de anexe gospodărești, o moară, un magazin, un bar și sunt colmatate 744 de fântâni.

Marți dimineață, 65 de persoane sunt în continuare evacuate din case, cele mai multe din comunele Ciolănești și Siliștea Gumești.