Dragnea vrea desecretizarea deciziilor CSAT privind protocoalele SRI – Parchet: „Dacă Guvernul nu cere, poate cerem noi, la Parlament”

Publicat: 23 03. 2017, 21:08

„Și vreau să vă mai spun ceva și o spun cu toată convingerea – sunt absolut convins că în următoarele zile vor apărea și deciziile CSAT care au fost de fapt izvorul răului, care au fost baza de la care și-au tras așa-zisa legitimitate sau legalitate acele protocoale”, a spus Dragnea, la România Tv.

„Asta cu plimbatul mingii intr-o parte în alta arată că de fapt au o rezervă în a le desecretiza. Dacă Guvernul nu va cere desecretizarea, poate cerem noi de la Parlament”, a adăugat Dragnea.

El a precizat, răspunzând unei întrebări privind posibilitatea ca desecretizarea protocoalelor să fie un subiect de discuție la Cotroceni, la întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis, că nu vede de ce acest subiect să fie un subiect de discuție sau de negociere.

„Aici sunt instituții care au încheiat acele protocoale. În mod normal, dacă sunt de bună credință instituțiiile respective și dacă acele protocoale nu conțin nimic ilegal sau neconstituțional, amândouă (SRI și Parchetul General, n.r) pot decide de comun acord să le desecretizeze și să ceară avizul CSAT”, a mai spus Dragnea.