Duckadam, internat la Spitalul Militar Central

Publicat: 13 09. 2012, 16:06
Actualizat: 30 07. 2014, 01:43

Președintele de onoare al FC Steaua, Helmuth Duckadam, se află internat la Spitalul Militar Central din București pentru mai multe investigații, după ce săptămâna trecută a fost supus, la Constanța, unei intervenții chirurgicale minore, cauzată de o ischemie la nivelul antebrațului drept.

Oficialul FC Steaua va susține, vineri, de la ora 10.00, la Spitalul Militar Central, o conferință de presă.

Helmuth Duckadam a fost internat, săptămâna trecută, la Spitalul Județean de Urgență Constanța, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale.

Duckadam a chemat ambulanța pentru a fi transportat la spital după ce, în timp ce se afla cu fiica sa în vârstă de patru ani pe faleza din Constanța, a vrut să o ia în spate. El a spus că s-a forțat un pic și, date fiind problemele anterioare pe care le-a avut la brațul drept, un cheag de sânge i-a blocat circulația la antebraț.

Helmuth Duckadam a fost transportat la Urgența Spitalului Județean Constanța, fiind apoi internat în Secția de Chirurgie Cardiocasculară cu diagnosticul „insuficiență arterială acută la antebrațul drept”.

În cursul nopții de joi spre vineri a primit tratament și a fost monitorizat, iar vineri dimineață a fost supus unei intervenții chirurgicale pe artera radială a brațului, pentru a fi îndepărtate cheagurile de sânge.

În 2009, fostul portar al echipei Steaua Helmut Duckadam a suferit o operație de înlocuire a unui vas de sânge la mâna dreaptă, la Timișoara.

Duckadam a câștigat cu Steaua Cupa Campionilor Europeni în 1986, la Sevilla, când a apărat patru penaltiuri, intrând în Cartea Recordurilor. Cu „roș-albaștrii” a mai cucerit două titluri de campion și o Cupă a României. Are 133 de meciuri în prima ligă și două selecții la echipa națională.