Dumitru Fărcaș și-a recuperat taragotul. ”Cred că și hoțul a văzut cât sufăr”. PLUS Gestul cu care interpretul i-a surprins pe polițiști

Publicat: 03 06. 2014, 10:13
Actualizat: 29 07. 2014, 16:53

Dumitru Fărcaș a mers, marți dimineață, la sediul IPJ Cluj pentru a intra în posesia taragotului care i-a fost furat la București, instrumentul fiind adus cu trenul din Capitală de un subinspector al Secției 1 Poliție din Sectorul 1, într-o pungă.

Fărcaș a asamblat taragotul, a semnat procesul-verbal de predare-primire, după care a pupat instrumentul și a cântat în sediul Poliției Cluj.

În semn de mulțumire, artistul i-a dat polițistului care i-a adus taragotul mai multe CD-uri și cărți ale sale, pe care a scris „Onoare Poliției Române”.

„M-au sunat din America, din Norvegia, de peste tot să-mi spună că au auzit ce mi s-a întâmplat. Eu cred că și hoțul a văzut cât sufăr și a zis că și așa nu are el ce face cu taragotul”, a afirmat Dumitru Fărcaș, care își alintă taragotul spunându-i „bătrânul” deoarece cu el cântă de zeci de ani.

 

 

Interpretul Dumitru Fărcaș a rămas fără taragot după ce acesta i-a fost furat, sâmbătă, dintr-un microbuz parcat în fața Ateneului Român din București, astfel că artistul nu a mai putut cânta la spectacolul aniversar al lui Gheorghe Zamfir.
Fărcaș declara pentru MEDIAFAX că taragotul Stowasser, care i-a fost furat, este instrumentul său de suflet, pe care a cântat timp de 55 de ani.

„Noi am venit de la Slobozia la concertul lui Gheorghe Zamfir. Am avut concert acolo. Și la ora 15.30 am parcat în față la Ateneul Român și ne-am dus până în hol, să vedem cum se desfășoară programul. La 19.00 aveam spectacolul. Și cât am stat noi în hol la Ateneu, șoferul l-a luat cineva și l-a ținut de povești, l-a dus lângă o copertină acolo, și alții au operat, au luat geanta cu taragotul și acordeonul și au dispărut cu ele. Apoi a venit poliția și am dat toate declarațiile”, afirma Dumitru Fărcaș.

Taragotul lui Dumitru Fărcaș a fost găsit de un bărbat, duminică seară, într-un parc din zona Basarab din Capitală.

Vasile Măgrădean, corespondenti@mediafax.ro