După ce a asfaltat drumuri în câmp, această comună și-a făcut pistă de biciclete. Primar: „Suntem primii în România”

Publicat: 13 02. 2015, 09:38

Primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că administrația locală a finalizat în această lună lucrările de amenajare a unei piste de biciclete cu o lungime de doi kilometri care străbate comuna.

„Prin finalizarea acestui proiect, Ciugudul devine prima comună din România care are pistă pentru bicicliști, lucru cu care nu se pot lăuda deocamdată multe orașe sau municipii”, a spus Gheorghe Damian.

El a precizat că pista de biciclete „este trasată clar, cromatic și fizic, așa cum este normal, delimitată de spațiul carosabil”.

Potrivit edilului, pista a fost amenajată printr-un proiect finanțat cu fonduri europene în valoare de peste 500.000 de lei.

Comuna Ciugud se află la aproximativ 10 kilometri din Alba Iulia și este una din puținele localități din Alba în care a crescut numărul de locuitori. Localitatea s-a dezvoltat imobiliar în ultimii ani datorită apropierii de Alba Iulia, prețul terenurilor fiind mult mai mic decât în municipiu.

Printre proiectele inedite inițiate în ultimii ani de administrația locală din Ciugud se numără și asfaltarea mai multor drumuri de câmp care fac legătura între diferite zone agricole.