După ce fiul lor a violat un copil de un an, părinții lui au intervenit. Acum sunt și ei arestați

Publicat: 17 06. 2014, 14:05
Actualizat: 04 02. 2019, 23:38

Potrivit polițiștilor, în perioada 9 martie – 11 iunie cei doi au exercitat amenințări cu acte de violență asupra a două persoane, martori în dosarul penal în care este cercetat fiul lor pentru viol, încercând să le determine pe acestea să își retragă declarațiile formulate.

Părinții adolescentului au fost duși la Judecătoria Constanța, iar instanța a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru o perioadă de 30 de zile, sub acuzațiile de influențare a declarațiilor și amenințare.

Adolescentul în vârstă de 14 ani a fost arestat preventiv în 5 iunie după ce, în urmă cu trei luni, a violat o fetiță de un an și patru luni, iar pe frații acesteia i-a amenințat cu un cuțit.

Potrivit procurorilor Parchetului Judecătoriei Constanța, fapta s-a petrecut în 8 martie, când băiatul de 14 ani a pătruns în locuința fetiței, în cameră fiind și frații acesteia, toți minori.

„Profitând de imposibilitatea victimei de a se apăra și de a-și exprima voința, a întreținut raport sexual oral cu persoana vătămată și a încercat să întrețină un raport sexual anal cu aceasta”, arată procurorii. Pentru a nu interveni, el i-a amenințat pe frații fetiței cu un cuțit.

Surse din rândul anchetatorilor spun că adolescentul a fost expertizat și s-a stabilit că în momentul comiterii faptei avea discernământ.