După chifteluțele suedeze, Ikea își retrage de la vânzare și cârnații vienezi

Publicat: 27 02. 2013, 15:57
Actualizat: 29 09. 2018, 01:25

Lanțul de magazine suedez Ikea a anunțat, miercuri, că își retrage de la vânzare cârnații vienezi în Franța, Marea Britanie, Spania, Irlanda și Portugalia după ce testele au confirmat „câteva indicii ale prezenței cărnii de cal”, relatează Associated Press.

Retragerea produsului survine la două zile după ce compania și-a scos de la vânzare chifteluțele suedeze în mai multe țări europene și câteva din Asia și Caraibe.

„Pe baza câtorva sute de rezultate de teste pe care le-am primit până acum, există câteva indicii ale prezenței cărnii de cal”, a declarat miercuri purtătoarea de cuvânt a companiei, Ylva Magnusson. „Împreună cu furnizorul suedez în cauză, am decis să retragem de la vânzare și cârnații vienezi de la acel furnizor’, a continuat aceasta.

Industria agro-alimentară europeană se află de câteva săptămâni în centrul unui vast scandal, după descoperirea prezenței cărnii de cal în produse alimentare etichetate drept conținând doar carne de vită în Marea Britanie. Numeroase mărci de semipreparate au fost retrase de pe rafturi în mai multe țări din Europa și în Hong Kong.