E. coli în Argeș. Toate sursele de apă, verificate

Publicat: 14 06. 2016, 11:50
Actualizat: 11 02. 2017, 03:53

Prefectul de Argeș, Cristian Soare a emis, marți, un ordin către instituțiile de control din județ, care timp de o lună trebuie să facă analize la toate izvoarele și rețelele publice de apă și să comunice rezultatele.

Echipele de control vor fi mixte, formate din reprezentanți de la Prefectură, Direcția de Sănătate Publică Argeș (DSP) și Administrația Bazinală de Apă Argeș- Vedea (ABAV).

„Am emis un astfel de ordin pentru a putea monitoriza toate sursele de apă din județ. Vor începe verificările cu zonele unde au fost raportate probleme în ultima perioadă: Pitești, Budeasa și Merișani”, a declarat, pentru Mediafax, Cristian Soare, prefectul județului Argeș.

Aceste controale vin ca urmare a confirmării prezența bacteriei E.Coli la două fântâni publice din localitatea argeșeană Merișani și un izvor public din Budeasa.

De asemenea, apă nepotabilă este și la izvoare din Pitești, iar la o școală din Merișani rezultatul analizelor arată același lucru.

Potrivit directorului DSP Argeș, la Budeasa nu mai sunt probleme, dar după ultimele zile ploioase este posibil să reapară bacteria E. Coli , de aceea cetățenilor li se recomandă să se alimenteze cu apă doar din rețelele publice.