E treaba procurorilor, nu a unui ministru. Toader, despre PUNEREA sub ACUZARE a lui Iohannis pentru înaltă trădare

Publicat: 07 08. 2018, 11:02
Actualizat: 25 03. 2019, 19:27

This browser does not support the video element.

„Nu, am citit și eu în presă, am văzut și eu această dezbatere, dar la minister până am plecat eu vineri nu era așa ceva, iar ca eu să mă pronunț pe o faptă penală, tocmai spuneam că nu o voi face, că este treaba procurorilor și nu a unui ministru”, a declarat Tudorel Toader, întrebat dacă i s-a solicitat un punct de vedere privind punerea sub acuzare a președintelui pentru înaltă trădare.

Președintele PSD Liviu Dragnea a recunoscut, duminică, faptul că ar exista un document pregătit de mai mulți lideri PSD, care să îl acuze pe șeful statului de înaltă trădarem susținând că nu își dorește să se ajungă acolo, dar nu este imposibil.

„Există acel document. Unii colegi din partid l-au lucrat. Am știut că îl lucrează. Nu este finalizat și nu s-a ajuns la o discuție finală ca să luăm o decizie. Nu am discutat nici cu domnul Tăriceanu despre asta, dar opinia mea este că sunt multe acțiuni care pot îmbrăca forma trădării, dacă ne uităm cu atenție pe Codul Penal și pe definiția articolului respective. Nu am ajuns acolo încă, nu mi-aș dori să ajung acolo, dar nu este imposibil. Sunt acțiuni care au adus deserviciu României, economic, strategic. Întrebi guvernul dacă mai are bani de pensii și salarii. Când pui o astfel de întrebare toate piețele reacționează. Poate influența cursul leu-euro”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Liderul social-democrat îl acuză pe șeful statului că incită la schimbarea Guvernului prin alte mijloace decât cele parlamentare.