Ecaterina Andronescu nu vrea să scoată Geografia din materia de Bac: „Era doar o schiță, nu o decizie”

Publicat: 30 04. 2019, 14:19

„Nu intenționez acest lucru (scoaterea Geografiei din materiile de la Bacalaureat – n.r.). Era doar o schiță de dezbatere publică, nu o decizie”, a declarat ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, la Târgu Mureș.

Ecaterina Andronescu a spus că Geografia este una dintre cele mai generoase științe, iar prezența ei la deschiderea Olimpiadei Naționale de Geografie este un mesaj clar despre importanța pe care o acordă acestui domeniu.

„Geografia este, după părerea mea, nu sunt un specialist, una dintre cele mai generoase științe din domeniile care ne-au împărțit cu alte științe preocupările pentru a înțelege lumea în care trăim, pentru a înțelege Pământul pe care ne desfășurăm existența, pentru a înțelege neamurile de pe acest Pământ, cum s-au așezat în partea geografică a Pământului, pentru a înțelege cum am evoluat, pentru că Pământul este viu, Pământul se transformă sub ochii noștri”, a spus Andronescu.

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a participat, marți, la deschiderea Olimpiadei Naționale de Geografie, la Târgu Mureș, unde participă peste peste 350 de elevi din țară.