Ecaterina Andronescu susține campania ȘCOALĂ NOUĂ: Din 2014 am putea să redirecționăm 2% către școli

Publicat: 27 09. 2013, 22:21
Actualizat: 12 08. 2014, 22:23

Fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat în cadrul emisiunii Gândul LIVE, că este de acord și va susține crearea cadrului legal pentru ca părinții să poată redirecționa 2% din impozitul pe venit către școli, în condițiile în care sistemul de învățământ este „cofinanțat” de părinți în mod ilegal. 

Gândul a demarat o campanie prin intermediul căreia încearcă de determine ministerul Educației și autoritățile responsabile să creeze cadrul legal pentru așa-zisul fond al școlii, dar și să ia măsurile necesare astfel încât părinții, care „cofinanțează” anual sistemul de învățământ, să nu mai fie nevoiți să pună umărul la înflorirea afacerilor editurilor care publică auxiliare și manuale. De asemenea, propunem schimbarea statutului juridic al școlilor astfel încât cei care doresc să poată redirecționa 2% din impozitul pe venit către școli așa cum o pot face în prezent pentru ONG-uri.

„Eu o transform în inițiativă legislativă (propunerea de redirecționare a 2% din impozitul pe venit către școli -n.r.) dacă juridic putem să facem lucrul acesta. Puteți conta pe mine fără niciun fel de rezervă. Putem să folosim procedura de urgență și să grăbim procedura aceasta, ceea ce ne-ar aduce în situația în care într-o lună-două să avem un act normativ și din 2014 să se aplice, poate chiar din semestrul al doilea.

Fostul ministru al Educației susține că legalizarea fondului școlii și al clasei i-ar face pe unii părinți să considere că, în cazul în care nu vor contribui, copiii lor vor avea de suferit. Gândul susține însă donațiile anonime în contul școlii pe care să-l administreze școala.