Eckstein Kovacs: Nu se pune problema suspendării lui Meleșcanu, abuzul a pornit de la Băsescu

Publicat: 15 02. 2012, 11:47
Actualizat: 28 02. 2012, 14:56
Senatorul UDMR Eckstein Kovacs Peter nu crede că se pune problema inițierii unor demersuri pentru suspendarea din funcție a ministrului interimar al Justiției Teodor Meleșcanu, așa cum a cerut PDL, și apreciază că "abuzul" a pornit de la președintele Traian Băsescu.

Senatorul UDMR Eckstein Kovacs Peter nu crede că se pune problema inițierii unor demersuri pentru suspendarea din funcție a ministrului interimar al Justiției Teodor Meleșcanu, așa cum a cerut PDL, și apreciază că "abuzul" a pornit de la președintele Traian Băsescu. În opinia acestuia, în acest caz este vorba despre "un blocaj reciproc din partea președintelui și a ministrului Justiției și niciunul nu este întemeiat".

"Abuzul a pornit de la președintele Băsescu. Deși era obligat să emită decretul de numire a Noricăi Nicolai, nu a făcut acest lucru. Cred că domnul Meleșcanu a răspuns cu aceeași monedă. Și el era obligat, în spiritul legii și legalității, să trimită sesizarea către Parchetul de pe lângă ICCJ", a declarat, duminică, senatorul UDMR.

Întrebat despre solicitarea PDL ca președintele Traian Băsescu să facă demersuri pentru începerea urmăririi penale a lui Teodor Meleșcanu și să-l suspende pe acesta din funcție, Eckstein Kovacs Peter a spus că nu este o cauză care să necesite asemenea demersuri.

PDL i-a cerut, duminică, președintelui Traian Băsescu să facă demersuri pentru începerea urmăririi penale a ministrului interimar al Justiției Teodor Meleșcanu și să-l suspende pe acesta din funcție, acuzându-l de abuz în serviciu și de reținere sau distrugere de înscrisuri oficiale.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro