Editorialistul Cristian Tudor Popescu discută la GÂNDUL LIVE despre protestele față de proiectul Roșia Montană

Publicat: 16 09. 2013, 16:27

Editorialistul gândul Cristian Tudor Popescu discută în această seară, de la ora 20.00, la GÂNDUL LIVE despre protestele față de proiectul Roșia Montană din București și din țară, precum și despre deplasarea premierului Ponta pentru a discuta cu minerii blocați în mină la Roșia Montană.

URMĂREȘTE AICI GÂNDUL LIVE ÎNCEPÂND CU ORA 20.00

Peste 15.000 de oameni au ieșit duminică în stradă, în București, în cea de-a 15-a zi de proteste față de proiectul Roșia Montană. Acesta este cel de-al doilea mare miting anti-Roșia Montană din București, după cel de duminica trecută. Punctul de întâlnire a fost Piața Universității de unde manifestanții au plecat în marș  pe traseul Unirii, Calea Văcărești, Bd. Tineretului și din nou spre Universitate. Traficul a fost blocat pe un sens pe tot parcursul marșului.  În vreme ce în București 15.000 de oameni cereau oprirea proiectului, la Roșia Montană premierul Victor Ponta a mers să se întâlnească cu minerii care manifestau în favoarea exploatării. Șeful guvernului a intrat în mină pentru a discuta cu ortacii blocați în subteran de șase zile, convingându-i să iasă cu promisiunea că parlamentarii din comisia specială pentru Roșia Montană se vor deplasa la fața locului.

Aproape de miezul nopții premierul Victor Ponta a postat pe Facebook un mesaj în care invită la dialog și protestatatarii din București. „E o intenție să invit la dialog. Eu cred că fiecare trebuie să îl asculte pe celălalt. Cred ca așa functionează lucrurile. Și în Occident există protestatari si pro si contra. Trebuie ascultați și unii și altii, după care intervine decizia politică bazată pe ascultarea părerilor raționale”, este mesajul premierului, care însoțește o fotografie cu manifestanții din București.