Eduard Novak – asigurat de Ponta că va avea un premiu dublat

Publicat: 12 09. 2012, 13:17
Actualizat: 08 11. 2016, 21:55

Premierul Ponta l-a premiat, miercuri, pe medaliatul cu aur și argint la Jocurile Paralimpice de la Londra, Eduard Novak, căruia i-a promis că Guvernul va modifica legislația, în ședința de miercuri, astfel încât medaliații de la Jocurile Paralimpice să fie premiați asemenea celor de la Olimpiadă.

„Cred că munca este aceeași și răsplata trebuie să fie aceeași. Nu trebuie să existe discriminare între sportivi, nu există două categorii de sportivi și două categorii de recompense”, a spus Ponta la ceremonia de premiere.

El a adăugat că Eduard Novak, singurul campion paralimpic din istoria României, va primi astfel, așa cum s-a întâmplat cu sportivii medaliați la Olimipadă, un premiu dublu pentru medaliile câștigate.

Ponta a precizat că banii pentru medaliații la Olimpiada de la Beijing există la clubul Dinamo și trebuie doar „descurcate ițele birocratice”.

Eduard Novak i-a solicitat premierului și construirea unui velodrom în România, premierul arătând că Guvernul va discuta miercuri cu primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, despre proiectul de construcție a unei noi săli polivalente.

Fost patinator în proba de viteză, Novak și-a pierdut laba piciorului drept, în urma unui accident de mașină petrecut în urmă cu 16 ani.