EFECTE. Numărul spargerilor a scăzut spectaculos după declanșarea crizei generate de coronavirus. Cifră „istorică” înregistrată de Poliție!

Publicat: 16 03. 2020, 15:36

Măsurile luate pentru combaterea împrăștierii infecției cu noul coronavirus, au avut un impact indirect asupra spargerilor de locuințe, care, în ultima săptămână, au înregistrat o scădere fără precedent.

O „categorie profesională” afectată de criza generată de COVID 19, este cea a spărgătorilor de case. Astfel, potrivit unui raport intern al Poliției Capitalei, în ultimele șapte zile, în perioada 9-16 martie, în București s-a înregistrat o sigură spargere, care, de altfel, a rămas, cel puțin deocamdată, cu autor necunoscut.

În același timp, în cele șapte zile au mai existat opt tentative de furt, la care s-a adăugat și prinderea în flagrant a unor spărgători.

Potrivit anchetatorilor, scăderea cifrelor vizavi de acest gen de infracținune este o consecință a faptului că majoritatea bucureștenilor au rămas acasă.

Din punct de vedere statistic, în aceeași perioadă a anului trecut, numărul spargerilor înregistrate de Poliția Capitalei a fost de șapte ori mai mare.