ELEV MORT în urma unei bătăi în școală. Medicii legiști: Decesul elevului a fost urmare a unui stop cardio-respirator, provocat de o lovitură în zona toraco-abdominală

Publicat: 16 05. 2012, 14:40
Actualizat: 16 05. 2012, 16:54

UPDATE Decesul elevului a fost urmare a unui stop cardio-respirator, provocat de o lovitură în zona toraco-abdominală, potrivit legiștilor care au făcut necropsia. Medicul legist care a făcut necropsia afirmă că băiatul a murit în urma unui stop-cardiorespirator, provocat de o lovitură în zona toraco-abdominală.

Conform sursei citate, cel mai probabil copilul ar fi primit doi pumni în abdomen.

Legiștii mai spun că băiatul avea escoriații și la membre, dar și la cap, însă acestea nu au legătură cu decesul.

Potrivit anchetatorilor, incidentul a avut loc marți după-amiază, în jurul orei 16.00, la școala generală din Filiași, la sfârșitul orei de religie.


Un elev de 14 ani a murit, miercuri, după ce a fost bătut în școala sa. Incidentul a avut loc marți, într-o școală din Filiași (județul Dolj).

În timpul unei altercații cu un coleg de aceeași vârstă, elevul a căzut și s-a lovit la cap.

El a fost transportat de urgență la spital, dar a murit în această dimineață.

Elevul suspectat de lovitură cauzatoare de moarte va fi internat într-un centru psihiatric, pentru a dovedi dacă acesta avea discernământ în momentul bătăii. Din punct de vedere legislativ, la vârsta de 14 ani răspunderea penală este considerat limitată.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Dolj au declarat că nu știu nimic despre acest incident.