Elevă de 12 ani lovită de o mașină pe o trecere de pietoni

Publicat: 19 04. 2013, 12:00
Actualizat: 25 06. 2013, 18:07

O elevă de 12 ani a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, vineri, după ce a fost accidentată pe o trecere de pietoni din municipiu, de o mașină care oprise să îi acorde prioritate, dar care a fost lovită din spate de alt autoturism, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, Marius Rus, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că accidentul s-a petrecut în jurul orei 8.00, pe strada Libertății din Bistrița, după ce o mașină a oprit să-i dea prioritate fetiței, însă a fost lovită din spate de alt autoturism care a împins autovehiculul oprit în față.

„O fetiță de 12 ani a încercat să treacă strada Libertății prin loc marcat. O mașină în care se aflau două persoane, șoferul și o tânără de 19 ani, a oprit să-i dea prioritate. Din spate a venit însă alt autoturism. Șoferul nu a oprit, lovind în spate autoturismul ce staționa. Mașina lovită din spate a rănit eleva de 12 ani, iar în urma impactului a mai fost rănită și tânăra de 19 ani din mașina ce oprise. Ambele victime au fost transportate la spital”, a declarat Marius Rus.

Inspectoratul Județean de Poliție a început o anchetă în acest caz.

Strada Libertății din Bistrița se suprapune cu traseul DN 17 care face legătura între Transilvania și Moldova, fiind un drum foarte circulat.