Elevi de liceu, exmatriculați după ce au înjurat o profesoară și au folosit spray lacrimogen

Publicat: 12 02. 2013, 16:46
Actualizat: 26 06. 2013, 06:32

Doi elevi de clasa a XII-a de la Grupul Școlar Tismana (Gorj) au fost exmatriculați după ce unul dintre ei a folosit un spray lacrimogen în timpul orei de limba engleză, iar celălalt a înjurat-o pe profesoară, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX inspectorul școlar general Ion Ișfan.

Șeful Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Ion Ișfan, a declarat că incidentul a avut loc vineri, în timpul orei de limba engleză, după ce profesoara i-a atras atenția unuia dintre elevi că nu are voie să asculte muzică la căști.

Ulterior, elevul respectiv a înjurat-o pe profesoara de limba engleză, iar un coleg al acestuia a folosit un spray iritant, profesoara și ceilalți elevi ieșind repede din clasă.

În aceste condiții, reprezentanții Grupului Școlar Tismana au decis ca cei doi elevi de clasa a XII-a să fie exmatriculați.

„Este un comportament de netolerat și cei de la Tismana au luat decizia de exmatriculare a celor doi elevi, cu care sunt și eu de acord, mai ales că ambii aveau notele deja scăzute la purtare până la nota 6. Ei i-au spus doamnei profesoare de limba engleză că nu pot fi exmatriculați indiferent ce ar spune sau ar face, ceea ce nu este adevărat, ca dovadă că au și fost dați afară de la liceu”, a spus inspectorul școlar general al județului Gorj.

Cei doi elevi pot să se înmatriculeze din nou în clasa a XII-a în viitorul an școlar, dar la o altă unitate de învățământ.

De asemenea, cei doi au fost audiați la Poliție, fiecare fiind amendat cu 1.000 de lei pentru tulburarea liniștii și ordinii publice.