Elevii de clasa a cincea nu vor avea manuale în primele două luni. Explicațiile ministrului Educației

Publicat: 18 08. 2017, 13:50
Actualizat: 26 03. 2019, 03:34

„Lucrăm la soluții. Săptămâna viitoare fac informarea în Guvern. va trebui să luăm niște decizii la nivel de minister, pentru că sunt părtași la neregulile din licitații. Mai pe românește, toate manualele cu excepția clasei a cincea sunt deja în școli. La clasa a cincea pentru primele două luni avem souția de rezervă, cu îndrumarele pentru fiecare elev, în așa fel încât, odată cu finalizarea contestațiilor pe care editurile le-au făcut, să integrăm manualele în timpul anului școlar”, a declarat ministrul Educației, Liviu Pop.

Premierul Mihai Tudose l-a întrebat de ce sunt probleme cu manualele pentru clasa a cincea – „Ce e deosebit la manualele (pentru clasa a cincea – n.r.), au coperțile mai groase?”.

„Anul trecut, în noiembrie, trebuiau finalizate programele școlare pentru clasa a cincea, guvernul tehnocrat nu le-a făcut, le-a prelungit până în martie anul acesta, iar în martie, când puteam lua o decizie de rezolvare a problemei, nu am luat decizia din cauza unei dezinformări din Ministerului Educației, lucru pe care o să-l finalizăm săptămâna viitoare prin eliminarea acelor persoane care au dus la o decizie proastă din partea ministerului”, a mai spus Pop, precizând că persoana responsabilă „e una cu demnitate”.