Elevii români au câștigat locul al III-lea la Olimpiada Internațională de Lingvistică

Publicat: 02 08. 2013, 17:09
Actualizat: 02 08. 2013, 17:09

Elevii români au câștigat locul al III-lea și două mențiuni individuale la Olimpiada Internațională de Lingvistică, desfășurată la Manchester, competiție la care România a participat oficial pentru prima dată, anunță Ministerul Educației Naționale.

Lotul olimpic al României a câștigat, la prima sa participare oficială la Olimpiada Internațională de Lingvistică, locul al III-lea și medalie de bronz, la proba pe echipe, și două mențiuni la cea individuală.

Echipa olimpică a fost compusă din: Maria-Cristina Ionescu (Galați), Cătălina Stelea, Marius Todea (ambii din Brașov) și Remus Iosifescu (București).

Maria-Cristina Ionescu și Marius Todea au obținut mențiuni în concursul individual.

Lotul olimpic a fost pregătit de Roxana Dincă și Adina Dragomirescu, profesori la Facultatea de Litere a Universității București.

Olimpiada Internațională de Lingvistică este un concurs organizat pe două niveluri: o probă individuală și o probă pe echipe. Subiectele solicită operarea cu analogii, prin aplicarea elementelor de logică gramaticală și logică matematică în procesul de înțelegere a unor texte în limbi necunoscute, pornind de la premisa că lingvistica ordonează gândirea și reglează procesul de comunicare prin construcția de structuri care favorizează învățarea cu ușurință a oricărei limbi.

Ediția a XI-a a Olimpiadei Internaționale de Lingvistică, una dintre cele douăsprezece competiții internaționale de științe, s-a desfășurat la Manchester, în perioada 22 – 27 iulie. În acest an, au participat 138 de concurenți din 26 de țări, ca Australia, Brazilia, Bulgaria, China, Cehia, Estonia, Israel, Japonia, Singapore, SUA, Emiratele Arabe Unite, Vietnam etc.

Elvira Gheorghita, elvira@mediafax.ro