Elevii români au obținut zece premii la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică

Publicat: 07 08. 2015, 16:38

România a participat la olimpiadă cu două echipe, toți cei 10 membri ai acestora fiind premiați. În urma acestor rezultate, România a ocupat locul 5 în clasamentul pe națiuni (din 41).

Medaliile de argint au revenit lui Dan-Ștefan Eniceicu și Tudor Costel Crețu, ambii elevi în clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică din București.

Medaliile de bronz au intrat în posesia următorilor elevi: Tudor Suciu și Paul-Andrei Draghiș, absolvenți ai Colegiului Național „Vasile Lucaciu” din Baia Mare, respectiv Anca Drăgulescu, Răzvan-Octavian Radu (clasa a IX-a), Iuliana-Camelia Nițu (clasa a X-a) și Andrei-Cătălin Răduc (clasa a XI-a), toți elevi la Liceul Internațional de Informatică din Capitală. Mențiunile au fost obținute de Cosmin Andrei (clasa a IX-a/Liceul Internațional de Informatică din București) și Codrin Paul Oneci (clasa a XI-a/Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara).

Conducătorii celor două echipe au fost conf. univ. dr. Cristian Pîrghie (Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava), prof. dr. Petru Crăciun (inspector de specialitate la ISJ Suceava) și prof. Anca Marian (Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” din Blaj, județul Alba).

Lotul Marii Britanii, prezent pentru prima dată la această competiție, a fost coordonat de fostul olimpic internațional român Sandor Kruk.